Behandelingen

 

We bieden een breed pakket aan tandheelkundige diensten.
Wij behandelen van jong tot oud, en bieden speciale zorg voor angstige patiënten.
 • Tandarts controle

  U gaat ieder jaar één of twee keer voor een controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen en/of andere afwijkingen. • Vullen

  Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie. • Wortelkanaal-en zenuw behandelingen (endo-behandeling)

  De tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het gedeelte dat boven het tandvlees zichtbaar is; de wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Dit kanaal is gevuld met zenuwvezels en kleine bloedvaten, ook wel pulpa genoemd. Het is levend weefsel. 
  Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met een desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens worden de kanalen gevuld, en tot slot wordt de kies of tand gevuld en plaatst de tandarts eventueel een kroon. • Trekken van een tand of kies (extractie)

  In het algemeen kunnen vrijwel alle tanden en kiezen worden hersteld door vullingen, of door kronen, bruggen. Er zijn echter tanden of kiezen waar iemand meer last dan plezier van kan hebben, zoals bijvoorbeeld de verstandskiezen.
  In een aantal gevallen worden die er dan ook uit gehaald. • Kroon en Brugwerk

  Als een tand of kies geheel of gedeeltelijk verdwenen is (of zelfs niet is aangelegd), kan het ontbrekende deel worden vervangen door een kroon of brug.
  Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

  Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. • Frame en prothese

  Wanneer meerdere tanden en/of kiezen afwezig zijn, kunnen ze vervangen worden door een prothese (bv. frame prothese). Dit is een uitneembare voorziening die vaak nog uitgebreid kan worden wanneer er nog een tand of kies verloren gaat. Voor tandeloze patiënten kunnen wij een volledige prothesen aanbieden maar ook prothesen met steun op implantaten. • Tandvleesproblemen en mondhygiëne

  Professionele gebitsreiniging voorkomt gaatjes en tandvleesontstekingen. Hoe vaak uw gebit professioneel moet worden gereinigd wordt individueel en in overleg bepaald. Ook als er nog geen sprake is van problemen aan tanden en tandvlees is het uiteraard belangrijk om eventueel aanwezig tandsteen of aanslag regelmatig te laten verwijderen.
  De zorg aan uw tandvlees wordt binnen onze praktijk verricht door onze mondhygiëniste.
 • Preventieve en conserverende tandheelkunde

  Preventie betekent voorkomen, en zoals u weet is voorkomen beter dan genezen.
  Preventie in de tandheelkunde is vooral gericht op het voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Het is daarom van belang om regelmatig, bij voorkeur elke zes maanden, de tandarts te bezoeken voor controle van uw gebit. De belangrijkste preventieve maatregel is een goede mondhygiëne. Onze mondhygiëniste en preventie-assistente kunnen u een uitgebreide gebitsreiniging, mondhygiëne-instructie en nazorg bieden om dit te waarborgen.

  Dit is een selectie van de meest voorkomende behandelingen.
  Neem contact met ons op als u meer informatie wenst over deze of andere behandelingen.
  We staan u graag te woord.